2012. január 14., szombat

44 és 45

Szerettem 44 lenni. Úgy érzem, maffiózóstól, caminóstól, csődbemenéssel együtt valahogy minden ami történt a legjobb volt, ami mostanában történhetett, és valahogy önmagán túlmutató jelentősége van ennek az évnek.
Talán egyszer megmutatkozik, mi az.
A 45. hamarosan itt van, és úgy tűnik, elég  kilátástalanul indul. A félelem mellett mégis kíváncsian várom, hová vezet. És vajon mennyiben hoz változást a korábbi hasonló helyzetekhez képest, hogy egyre többet tudok arról, mi miért történik?
Az a megfigyelésem mindenesetre most újra beigazolódik, hogy ha egy felmerülő feladatot nem oldunk meg először, másodszor, harmadszor... mindig egyre nehezebb körülmények között kapjuk vissza, s végül egy hatalmas szikla zúdul ránk, és az alól kell megoldani. A 2012-es év sokunknak szép kihívás ehhez.


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm :)Még van egy hónap addig, szóval én inkább naptári évben értettem, úgy "saccperkábé".

      Törlés
  2. Marvin,

    a Caminót már régóta végig szeretném járni, éppen a napokban döntöttem el, hogy megteszem. az anyagi részéhez (is) kell némi gyűjtögetés, a "szakirodalmakat" folyamatosan (újra)olvasom. és mióta az elhatározásom megérett, valahogy "úton-útfélen" belebotlok újabb, általam eddig nem ismert könyvekbe, nálad is találtam kettőt! :) lehet, hogy ez máris az Út hatása?
    kérdéseim is lennének, ajaj, nem is kevés, de nem merem feltenni őket. ha engeded, majd e-mailben.
    a válaszokat pedig előre is köszönöm,
    Buen Camino!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, segítek amiben tudok. De a legfontosabb: ne olvass "szakirodalmat". Ne támassz elvárásokat, hogy milyennek kell lennie! Amit mások leírtak, az az ő Caminójuk, rosszabb esetben pedig csak összehazudják azt. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy könyvek nyomába indulnak, s lemaradnak a saját útjukról. Persze ha teljesítménytúrázni szeretnél, vagy irodalmi emléktúrát, vagy divatot követni, akkor mindegy...
      De ha nem, akkor most hagyd abba az olvasást, és folytasd majd mikor visszajöttél.
      A pénz meg... nahát az tényleg a legkevesebb :) Nem fontos az úton. Ha ezt nem hiszed, akkor a saját félelmeidet viszed oda, s az is a te Caminód lesz... így vagyunk evvel mind. Mindenki a saját Caminóját járta.
      Írjál emilt, adok klubcímet, ahol - ha mindenáron be akarod biztosítani magad - adnak egy csomó praktikus tanácsot. Többek között én is ezek nélkül indultam el.

      Törlés