2009. december 11., péntek

Péntek esti csendes



Egy metropoliszos-tengeres klip tán jobb volna, vagy inkább semmi kép, de ez van... és a maga nemében ez se rossz. Nyolcvanas évek, a Balázs Béla Stúdió előtt, állítólag a Sziámi készítette.

6 megjegyzés:

  1. Milyen érdekes...Hosszú-hosszú évek óta nem gondoltam rájuk, nem hallottam a zenéjüket. Úgy egy hónapja - valami sugallatra - rákerestem a YouTube-on az Európa Kiadó számaira. Érdekes volt újra hallgatni őket. Most a lányom "alternatív" zenéit hallgatom. Neki vannak hozzá hasonló zenei ízléssel megáldott barátai. Nekem nem nagyon voltak, de az a néhány meghatározó volt.
    Most a Te blogodban is többször visszaköszönnek ezek az emlékek és az akkori érzésvilágom.
    Az utóbbi évek zenekarai közül a Quimby volt rám nagy hatással. Az EFOTT-on kint voltam a koncertjükön is, végég fotóztam. Nagy élmény volt. Nem tudom láttad-e a képeket. Tettem fel jó párat.

    VálaszTörlés
  2. Még nem láttam, de most akkor megnézem.

    Évek óta Quimby-rajongó vagyok.

    VálaszTörlés
  3. Ja, Fhil, hogy milyen apró a világ...
    Gyanítom, hogy Te is Denhoda korosztályához tartozol, én meg valamivel utánatok jövök. Mégis, sok évvel ezelőtt taknyosként Denhoda mostani ismerősének és bloggertásrunknak, a veletek hasonló korú Tope-nak magnóján hallottam ilyeneket, hogy Bizottság "kések, kések, hatalmas kések", Balaton, Sziámi "Száz bolha"... Akkoriban borzasztónak találtam, s csak mostanában értem be hozzájuk :)

    VálaszTörlés
  4. Denhodáéhoz még dobjál hozzá 4 évet, úgy valahogy. Épp holnap töltöm be.
    Amúgy Budapest, az Budapest. Akkor főleg az volt. Ezek az új szellemiségű és provokatív gondolatok és zenék csak nagyon lassan és szűk csatornán jutottak el hozzám. Messze a fővárostól, Baján lakom. Egyik fiatalabb haverom, aki a Közgázra járt, ő hozta le ezeket a kalózfelvételeket. Az itteni ismerőseim kicsit lesajnálva néztek rám, hogy én ilyen zenéket (is) hallgatok.:)
    Azért az internet ebből a szempontból is óriásira nyitotta a kapukat, az információk gondolatok és kapcsolatok szabadon kavarognak - persze ennek jó és rossz oldalával együtt.

    VálaszTörlés
  5. Sok boldog születésnapot Fhil!

    Remélem, az ajándékozást nem mossák össze a karácsonyival.:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Marvin!
    Nem, nem szoktuk összemosni.:)

    VálaszTörlés