2010. január 14., csütörtök

Parafrázis Kárpátiára



Akár erre. De írhatnék Kormoránt is. A többit megismerni se szeretném. A parafrázis legalább mulatságos.

27 megjegyzés:

  1. Amit nem értek aza a Kárpátia meg a Szőranya. Ki engedte ki ezeket? Ezek gyogyósok. A Kormorán szerintem más.Ők képesek mindőséget alkotni. De beálltak egy politikai irány alá. Kár. De lehet, ha nem teszik éhen döglenek.De az is lehet, itt érzik jól magukat.

    VálaszTörlés
  2. Hát a Szőranya már évek óta nem létezik. Tulajdonképpen sajnálom. Ők éppen az Elvarázsolt Kastélyos torz tükör akartak lenni. Tartok tőle, épp azok nem néztek bele, akiknek kellett volna.
    Én mindenesetre nagyon jót mulatok rajta.

    A Kárpátián, Kormoránon és a többin meg nem.

    Luczifer, melyik fiókba ástad el a humorérzékedet? :)

    VálaszTörlés
  3. Kérdésedre pedig vissza kérdezek:

    Ki engedte ki a politikusainkat, a kis és "nagy" népvezéreket? És minek tituláljuk azokat, akik elvileg nem klinikai estek, mégis őket támogatják, tehát az ország nagyobb részét hova zárnád?

    VálaszTörlés
  4. Hát akkor most kiderült, hogy ki vagyok. Én rákattintottam a Szőrmamira és azt mondtam rövid az élet menjünk tovább. Egyébként lehet, hogy remek munkásságuk van, de erről én bizony lemaradtam.

    VálaszTörlés
  5. Egyébként én úgy látom, hogy az ország nagyobbik része dermedten nézi, hogy a kiengedettek mit művelnek.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a "dermedten nézi" az jó kis felelősségelhárítás. Akkor a Te ismerőseid mossák kezeiket.

    Mi engedtük ki őket. Ráadásul ők nem egy idegen faj egy másik bolygóról, hanem ők mi vagyunk. Mi ugyanezeket a játékokat játszuk el hatókörünknek megfelelő szinteken, őket - akik voltak elég naivak, vagy gátlástalanok vagy exhibicionisták, hogy elvállalják - pedig odaküldtük, hogy játsszák el egy országgal. Mert akkor van kire mutogatnunk, van kire hárítanunk a felelősséget.

    Mi támogatjuk őket legalább négyévente (na erről talán leszoktat bennünket majd a Viktor), és számos hétköznapi döntésünkkel is.

    Ja kérem, a legegészségesebb létforma talán az anarchia. De hol van ehhez megérve az emberiség, amikor mi pl. ebben a kis kárpáti lavórban még a demokráciához is ősemberek vagyunk?

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom, mi az a Kárpátia, de mint ha túlbonyolítanátok az egyébként egyszerű, de részleteiben kaotikus világot.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem egyszerű a válasz, vagyis csak számomra.
    Én fognám az összes politikust, beraknám egy tehervagonba, és egészen a határig vinném őket.
    Mindent elvennék tőlük és megmondanám, hogy hölgyeim és uraim mostantól egy teljesen más élet vár magukra, de nem szeretném újra meglátni önöket a mi kis hazánkban, viszlát!

    VálaszTörlés
  9. Én csak annyit veszek észre, hogy mindenkinek jár a szája, mindenkinek mindenből elege van, de azért valamiről elfeledkeznek. Volt valami 2006-ban és ott az ország nagyobb része valakiket megszavazott. Most jobb lenne ha ezek az emberkék csendben maradnának és szépen végignéznék, hogy mit művelnek azok akikre leadták a voksukat.
    Nem szeretem a színjátékot és a kétszínűsködést sem.

    VálaszTörlés
  10. A Kormorán és a Kárpátia között valóban nagy különbség van, ami a zenét illeti. Viszont ők is
    sem mentesek már a politikától. Nagy hazugság lenne, ha valaki azt állítaná, hogy a Kormorán független, vagy csak egy kicsit húz a jobboldalhoz.
    Csak tekintsünk vissza 2008 májusára.
    Az öreg rockerek majálisára, amit minden évben a Tabánban rendeztek meg, és amely egy fideszbuli is, és ahol mindig díszvendég a Viktorka, ennyit erről.
    Szerintem az a zenekar, amelyik ma meg akar élni, valahová tartozni fog. Sajnos nálunk ez a fajta gondolkodás érvényesül. Ezért állunk ott, ahol állunk.

    VálaszTörlés
  11. Ha igazából komolyabban eltöprengek, hogy milyen események is zajlódtak le az elmúlt pár évben, és ez milyen hatással volt pl a Kárpátia zenekarra. Akkor bátran kimerem jelenteni, hogy ma Magyarország egyik legismertebb zenekara a Kárpátia. Hallgatottságban már odaveri a Kormoránt. Ez a tavalyi adatokból simán megmutatkozik. Tavaly a legsikeresebb zenekar volt, a Kárpátia. Elég érdekes é meghökkentő, jól meg a biznisz,jól áll a zászló. Már csak a jobbiknak kell bejutnia és akkor mindent elértek:D

    VálaszTörlés
  12. Kósza, mondom én, hogy valahogy nem jó ez a nap semmire...

    A Kárpátia egy Gárdistás (vagy valami éppen aktuális mozgalmas) és elég régen fennálló zenekar, és a posztban rá lehet kattintani az "erre" szócskára, hogy az ember gyönyörködhessen egy irredenta, toborzós őrületrohamban.

    A túlbonyolításhoz épp nem tudok hozzászólni, mert tartok tőle, hogy csak túbonyolítanám :)

    Dani! Az embereket deportáló kiszólásaid nem szülnek jó asszociációkat. A másokra mutogatás sem. No ezek azok a hétköznapi döntések, amiért a felelősséget Neked is vállalni kell...

    És a bajok nem 2006-ban kezdődtek kis hazánkban, korántsem. Legkésőbb is a rendszerváltásnál, legkorábban meg már valahol évszázadokkal ezelőtt.

    VálaszTörlés
  13. Luczifer, most jut csak eszembe, hogy a "Szőranya" nyilván azokra a csimpánzos kísérletekre utal, ahol az édesanyával vagy szőranyával, drótanyával nevelkedett apróságok eltérő viselkedését, szocializációját vizsgálták.

    Vagyis a név találó, ha a nemzet valódi mítoszainak ápolása és a valósággal való szembenézés helyetti pótlékokra mutatunk rá. Irredenta és/vagy csak militarista toborzókra, légből kapott mesékre arról, hogy "hej sümérek dengelegnek ipafántos furuglán, olfalognak, elfelegnek, libapánton csucsulván"...

    VálaszTörlés
  14. és a többi megjegyzésem?
    Azt elnyelte a föld?

    VálaszTörlés
  15. Dani, egyet találtam a spam-ek között. Volt még több is?

    VálaszTörlés
  16. Azt hiszem, kiveszem a moderálás szűrőt.

    VálaszTörlés
  17. Ja, megélhetési zenekarok, színészek, írók stb. mindig voltak és lesznek is sajnos.

    VálaszTörlés
  18. Dani, valami különös módon ma megint előbukkant egy megjegyzésed, gondolom, azokból, amit kerestél. Nem értem, mi történik, de talán most már megvan mind. Ezennel kikapcsoltam a moderálás szűrőt.

    Igen, egyetértek a Kormoránnal és a megélhetéssel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  19. Ne nevess, ne nevess Dani :)

    Tudniillik én is oda szavaztam 2006-ban, és szerinted akkor nekem is hallgatnom kéne nagyon mélyen.

    Pedig eszem ágában sincs hallgatni! Tekintve hogy valahová szavazni mégis kellett és kell. Sok alternatíva pedig nem volt, és nincs is. A nem szavazás is döntés valami mellett, csak felelősségvállalás nélkül.

    Ha visszalapozol a decemberi "Ezt elkúrtátok" c. írásomra, olvashatod, hogy gondolatban mindannyiszor lehányom magam szavazásból hazafelé.

    VálaszTörlés
  20. Én megértelek, nem is nagyon foglalkoztat ez a kabaré, ami nálunk zajlik.
    Néha beszélget róla az ember, de már nem veszem komolyan azt, ami ebben az országban zajlik.:D

    VálaszTörlés
  21. Ja, hát Oslo felé kacsingatva nem nehéz :)

    VálaszTörlés
  22. Ez csak félig igaz, még csak langyos, de már kapizsgálod a a dolgokat, de és ott van az a de...

    VálaszTörlés
  23. Neee csináld Dani, nem ér engem felizgatni, aztán jól otthagyni! :)))

    Mi a titok, mi a titok?

    VálaszTörlés
  24. Tán megvilágosodtál, és fölötte vagy a mi kis földi dolgainknak?

    VálaszTörlés
  25. Régen volt egy másik Kárpátia, Bolyákkal és Palya Beával, igazán jó zenével, aztán jött ez a kibaszottul acélos banda, nevet bitorolt, és még a névhasználatról szóló megbeszélésre sem voltak hajlandóak elmenni.

    VálaszTörlés
  26. Nahát, a nagy visszatérő, üdv. Tope!

    Ismerem a történetet.

    VálaszTörlés