2010. január 17., vasárnap

Nincs oly messze április ...

Vidám tavaszváró

... avagy kis magyar sci-fi. Orbán Viktor beszüntetné az Univerzumot. Ami májustól lehet akár reality is. Eme íráson talán, de a valóságon már kevésbé fogunk kacagni.
Akkor majd együtt mondhatjuk Trendo-val: "Megbéklyóz, lenyűgöz a nagy magyar semmi."

21 megjegyzés:

  1. Ennyi erővel a nyaralásom sincs már messze:D

    VálaszTörlés
  2. DAni, a link mögötti írás is megér egy mulatságot!

    VálaszTörlés
  3. Na ezért nem foglalkozok politikával, mert ekkora baromságot már nem tudok lenyelni.
    Fájdalmasan nevetséges és egyben teljesen padlóra küld.

    VálaszTörlés
  4. Hosszú, sőt nagyon hosszú. :)))

    VálaszTörlés
  5. Hádde még milyen hosszú lesz, ha mondjuk sikerül nekik eltörölni a négyévenkénti választásokat! Ez simán benne van a pakliban, volt már ilyen, s meglehet, hogy lesz is....

    VálaszTörlés
  6. Dani, az, hogy Te nem foglalkozol a politikával, még nem jelenti, hogy a politika nem foglalkozik Veled.

    VálaszTörlés
  7. Ez így van, mert befolyásolják az életemet, de
    Debrecen példáját követve tudom, hogy miképpen lehet úgy éni, hogy közben ne tegyem magamat tönkre. Ott az egyház és a politika megfér egymás mellett, és közösen építkeznek, és próbálnak megoldásokat találni.

    VálaszTörlés
  8. Marvin, nem látod egy kicsit túl sötéten a jövőt?
    "Hádde még milyen hosszú lesz, ha mondjuk sikerül nekik eltörölni a négyévenkénti választásokat!"

    VálaszTörlés
  9. Egy demokratikus állam keretei között ilyen jogtipást nem nagyon lehet csak úgy kieszközölni.

    VálaszTörlés
  10. Kósza, 46-ban mindenki azt mondta volna, hogy képtelenség, és borúlátás az, ami 47-ben megtörtént a kékcédulás választásokon. 43-ban a legtöbb magyar zsidó képtelenségnek gondolta, nem hitte el a haláltáborokat. És így tovább, visszafelé...

    Ám ne legyen igazam, én is jobban járok úgy :)

    VálaszTörlés
  11. Dani, egy demokratikus államban valóban nem. De egy alkotmánymódosítással sitty-sutty vége is az ún. demokráciának. Épp csak elég ember kell ahhoz, hogy ezt megszavazza. És áprilisban lesz elég ember. Lesz elég ember, aki szabadkezet adjon azoknak, akik ezt majd megtehetik, ha úgy áll érdekükben, és nem is lesznek gátlásaik, ha úgy áll érdekükben.

    És ez az, amitől egy akármilyen ócska, vacak, rabló balos kormánynál nem kellett félni. Se Gárdistáktól, se lincseléstől, se deportálásoktól (mai balos kormányt mondok, nem a rákosistát), se faji, világnézeti, szexuális hovatartozás alapú meghurcolástól, tönkretételtől.

    Szép kis ország vagyunk, ahol két vacak közül lehet választani...

    No most akkor nálam ennyi is a januárra rendelt politizálásból :)

    VálaszTörlés
  12. Dani, semmit nem tudok Debrecenről, de ha úgy van, ahogy írod, akkor irigylésre méltó.

    VálaszTörlés
  13. Marvin, most szabad az ország, nincsenek itt szovjet katonák. Ha a nép a proletárdiktatura után Orbándiktaturát akar, akkor vessen magára. Én azt is ki fogom bírni. :)

    VálaszTörlés
  14. Te ki. Sokan meg belerokkannak. Akik előtt még ott az élet, akik akarnak még valamit, és nem csak a zsebükbe, de az ágyukba és az agyukba is belekotornak...

    Az ország nem csak Kószákból áll.

    Egyébként igazad van, megérdemeljük. Ha... De hátha "csoda" történik, leginkább is a fejekben :)

    VálaszTörlés
  15. Ja, a családfájukba való belekotrást ki is felejtettem...

    VálaszTörlés
  16. Marvin, nyilván más országban élünk.
    Amúgy, ahogy már írtam, mindig, mindenhol vannak vesztesek. Végül is a ragadozók és prédák világában élünk. A gyengékből préda lesz.

    VálaszTörlés
  17. Debrecen, akár újra is főváros lehetne, mert amai napig is méltó hozzá.
    Közép-Európa legjobban fejlődő városaként tartják számon. Mint ha nem úgy hatna ott a gazdasági válság, de ez annak köszönhető, hogy ott soha nem lopták el a pénzt. Az egyház és az önkormányzat mindig megfér egymás mellett, és mint mondtam már, közösen építkeznek, tevékenykednek. Kósa Lajost meg nem lehet megbuktatni, mert ő nemcsak igérget és pfázik, hanem a cselekedeteinek látható jelei vannak.
    Jó a dumája ás jók az ötletei. Városát magas színvonalra emelte, Budapestet minden szempontból már lekörözte, de még mindig nyögi a régi szocik pazarló tevékenységét.

    VálaszTörlés
  18. Én oda jártam főiskolára és így azalatt a négy év alatt olyan dolgokat tapasztaltam meg, amit sehol másutt.
    Az uniós pályázatokat nem a kormányon, tehát az államon keresztül pályázta meg, hanem egyből az Unióba küldte. Ne hogy történjen valami nem várt dolog:D
    Az ottani szocialista képviselők is elismerően beszélnek róla, sokszor ugyan támadják, de mindig beismerik, hogy nem tudnak olyat felmutatni, amivel saját magukat védenék meg, elég poénos.

    VálaszTörlés
  19. Kósza. Szerintem ugyanabban az országbna élünk, csak másképp látjuk, éljük meg a dolgokat.
    A ragadozók, prédák című farkastörvények az állatvilágban helyén is valóak. De ha az ember is eltapossa a gyengébbet, akkor mi különbözteti meg az álattól?

    Valamint az "ez a világ rendje, mindig is így volt, mindig is így lesz" ideológia, nem csak az egyéni felelősség elhárítása?

    Valamint mitől gyengébb egy Nobel-díjas zsidó egy tanulatnal kápónál, egy jólelkű meleg egy rossz lelkű heterónál, vagy akár fordítva, az igazságosság kedvéért, pl. egy ügyes tolvaj cigány egy tisztességes ám kisnyugdíjas pedagógusnál? Stb., ezt a kérdést a végtelenségig lehetne ragozni. Patetikusan, demagóg módon, vagy rációval... kinek kinek ízlése szerint, de mindenképpen akad itt még sokféle vizsgálandó szempont.

    VálaszTörlés
  20. Ja és valamint Kósza (elnézést, eddig nem értem rá, és pár napig ezután se nagyon fogok, tehát most írok mindent), 47-ben sem az oroszok találták ki a kékcédulás választásokat, hanem mi. Nekünk magyaroknak is megvan a magunkhoz való eszünk, kár volna ezt a kvalitást letagadni. És mindig is megvolt, ha gáncsolásról, széthúzásról, kiskirályok hatalmi politikájáról volt szó, nem kellett ahhoz a hátunk mögött nagyhatalom. Nézzük csak a tatárjárás előzményeit, vagy Mohácsot, és így tovább.

    VálaszTörlés
  21. És még mindig Kósza, most aztán tényleg ajánlom figyelmedbe Aronson-Tavris: Történtek hibák, de nem én tehetek róluk... c. könyvét, az Ügyin írtam róla posztot, de az halvány és nyomorult kísérlet a könyv megfogására, szóval inkább a könyvet ajánlom.

    Mindenkinek.

    VálaszTörlés