2011. december 29., csütörtök

Jelek?






Minap, döntés előtt állván, ezt húztam a bolti bölcsesség-kaspóból:
"Ha erőd kevés, akkor félúton kidőlsz, de ne feküdj le már az út elején." (Konfuciusz)


Karácsonykor egy caminós könyvet olvastam, a túlélésről...




Tegnap ezt kaptam Pannicskától ajándékba, szép karácsonyi kartonra kasírozva:

"A paraszt és a csacsi

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmaasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni, mit is tehetne.
Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni, nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán mindenki csodálatára megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet, és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet mindenfajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! rázd meg magad és lépj egyet feljebb!"

(Hát izé... ez van a problémákkal. De vajon mi a helyzet a tragédiasorozatokkal és a nem csak öreg, de rokkant csacsikkal? ...)



Az Úton könyvirás is megfordult a fejemben. Hazaértem és, a "Kismaffiózó" megpillantva a boltban egyet, megjegyezte, hogy most már én is írhatnék caminós könyvet. Minap pedig N. kérdezte, miért nem írok könyvet? Akár "csak" online is... (Nyáron épp ő figyelmeztetett joggal, hogy könyvkiadásra végképp nincs már anyagi fedezet, ma pedig mások példáján már tudom is, hogy ez nem csak magánkiadásoknál van így, hanem minden könyvkiadó avval a kérdéssel fordul az elsőkönyves és nem celeb betérőkhöz, hogy mennyi pénze van rá. ) Tegnap egy zarándoktársam kérdezte, hogy mivel jól írok, miért nem írok újságoknak, vagy könyvet bármiről. Na vajon miért nem...? Én legalább 20 éve tudom, hogy jól írok, és 15 éve mások is tudják. Témám is van bőven.


Ma a Normafánál sárga jakabkagylós útjelzésre találtam, ami számomra meglepetés volt... 
(De merre az arra?)


Utóirat: Újév hajnalán szerettem volna a bolt blogjáról a bolt fb-oldalára áttölteni a bezárás bejelentését és búcsút, ám nem engedte  a rendszer. Merész elhatározással, lesz ami lesz alapon (hogy ha addig éhen halok vagy nem jön össze az útravaló pénz a nem tudom honnan, legfeljebb elbukom ezt a még egyhavi vegetálásra elegendő összeget) repjegyet is foglaltam volna egy áprilisi Caminóra, ám ezt se hagyta a rendszer. Később majd újra próbálom. Mindenesetre furcsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése