2012. április 16., hétfő

Kulcsprobléma

Majdnem azt írtam, hogy kulcskérdés, de hát azt se tudom, mi lenne itt a kérdés. Csak abban vagyok biztos, hogy jelent valamit, ha egy hónapon belül három, nehezen másolható díszkulcs esik ki a zárból, és törik el a padlón, vagy törik bele a zárba. Kettő az utóbbi néhány napban. Korábban meg egy sem.




Ps: Egy ismerősöm szerint nincs itt az ideje se a nyitásnak, se a zárásnak, stagnálni kell. Mindegyik zárás előtt  vagy alatt tört el, tehát a szekrényajtók nyitva maradtak. Ebből én azt szűröm le, hogy a zárásnak nincs itt még az ideje. Másvalaki szerint a többi "régiséget" is el kell engednem. Végkövetkeztetésem: várakozás közben gyakorolni az elengedést, az avíttságoktól való megszabadulást. Na de pont ezt csinálom. Meddig kell ezt gyakorolni? Éhenhalásig? (És vajon miért a gyönyörű díszkulcsaim törnek a sima bejárati kulcsok helyett?)
... Újabb vélemény: nem a bejárattal van a gondom, hanem a bensőmmel, ezért a szekrénykulcs. Ez is igaz. :)

2 megjegyzés:

  1. Ha mindenképpen keresném az okokat, én is arra következtetnék amire te: Ne zárj!
    Egyébként meg nagyon szépek ( voltak) a kulcsok. A megmaradt részük most is szép.

    VálaszTörlés
  2. Az elsőt már sikerült pótolnom. Ezt a kettőt is másoltatom majd, csak nehéz olyan kulcsos találni, ahol van ilyen, vagy hasonló díszkulcs nyersen. Idő kérdése. Ez is.

    További érdekesség, hogy a legjobb barátom, a lélektársam mostanában álmodott egy kulcsproblémásat magának... Hiszen a lélektársam :)

    VálaszTörlés