2012. április 2., hétfő

Családállítástól Himmlerig

Valaha egy teozófiai könyvben olvastam a náci tisztek szűk köréről, akik hindu teológiával és jógával foglalkoztak, az ő hatásukra "fordult" romboló irányba a szvasztika.
A napokban azonban személyesen is találkoztam egyikükkel. Egy kb. negyvenkilós, alacsony, légiesen finom kozmetikuslány jelenítette meg. Ilyet se filmen, se regényekben nem ábrázolnak. Áradt belőle a mágikus erő. Hogy "megteszem, mert megtehetem". Tudja és mondja is, hogy nem tehet meg mindent, de nagyon sokat igen. Talán valóságában se volt hangos, nagy darab férfi, inkább olyan, aki egy pillantásával, halk gesztusával is képes közvetíteni az akaratát. Az erőszak megszokott megjelenési formájától eltérően  személyisége sérülésének, túlkompenzálásnak nyoma se látszott. Mint ki nem csak kívül, de belül, és valódi páncélt növesztett. Nem gonosz, csak érzelmek nélküli. Így indulat nélküli is. És mégis, mindannyiunk háta borsózott tőle. Ugyanakkor tiszteletet ébresztett bennünk. Ő csak az erőt tisztelte, a "töketleneken" hűvös értetlenséggel nézett át, talán csepp csodálkozással, mint a rovargyűjtő, ha valami degenerált példányt talál. Nem világos, hogy alakul ki egy ilyen személyiség, és mi az a hajszál, ami elválasztja a pozitív erőtől, azonban ez az a kérdés, amire - nyilván gyengeségből - mostanában nem szeretnék személyes tapasztalat útján választ kapni.  A történetből pedig az volt számomra a tanulság, hogy a saját családomban is van, lehet még számos olyan szál, amiről még mindig fogalmam sincs, ám ami motiválja az érthetetlennek tűnő történéseket. Tehát ne ítéljek...
Másrészt elgondolkodtatott, hogy egy ilyen csepp országban is hányszor és mily nagyot tarolt a történelem, furán összekuszálva családok és mai nemzedékek életét.
Ugyanezen az alkalmon egy másik, mégpedig ún. csodaállítás nyomán segítőként - nem véletlen, hogy hozzám került az állító személy tálentumainak képviselete - azt az üzenetet kaptam, hogy a boldoguláshoz legjobban a saját képességeimre, adottságaimra mint erőforrásra támaszkodhatom. Vakarom is erősen a kobakomat, hogy a tudomásom szerintiek miképpen  segíthetnek, és még mi egyebek lehetnek azok...

Megtudtam, hogy Hellinger Szondi Lipót megfigyeléseire is alapozott, valamint globális sámántechnikákat "plagizált"... pedig nem magyar származású.


A legutóbbi kinez-oldásból pedig ez maradt meg: a végre helyes irányba állított (korábban fordítva bekötött) megérzéseim segítségével fogom megtalálni az egyenrangú társam, s ezáltal fogok tudni elszakadni jelenlegi függésemtől. Tanuljak meg bízni az intuíciómban, nem pedig agyalni, számítgatni.

(Jelenlegi forrás: http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/9098525/Nazi-leader-Heinrich-Himmler-a-fan-of-yoga.html)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése