2010. október 2., szombat

Költői kérdés a szexről


Pótcselekvés, vagy a harmónia része?

Hogy érzelmi hiányok pótlása, kapaszkodás, bizonyítás, az ego egyik játszótere-e, vagy a meglevő két EGÉSZ-ség összeolvadása, két önmagában is teljes ember új színe a szeretet palettáján?

17 megjegyzés:

  1. Kinek hogy. De hogy önmagában is teljes vón valaki - ezt hun tanítják? Nagyon beszűkült lehet a /- szerintem; de éngöm nem köll komoyan venni, mert nem tartozom a fővonalho', úgyhogy bocsánatot kérek a zavarkodásér', ígéröm: többé nem vétkezem, s a bűnre vezető alkalmat kerülöm.
    Idvöz lettel kívánva minden jóut. Tomi

    VálaszTörlés
  2. Megbocsátok :) Gondolom, én se tartozom a fővonalhoz.

    VálaszTörlés
  3. "A szex olyan, mint a foci. Fejben dől el minden, de a testcselek is fontosak." (trendo)

    VálaszTörlés
  4. Bírom, ahogy így érted a dolgokat :)
    Mondtam már Szívem, hogy hülye vagy, de nagyon?

    VálaszTörlés
  5. Bár költői a kérdés, de az én válaszom az, hogy egy-egy "alkalom"-ban jelen lehet mindkét pólus. Szerintem.

    VálaszTörlés
  6. Bera, annak aki pótcselekszik, hogy lehetne köze a harmóniához? Aki harmóniában van, az nem pótcselekszik.
    Aki pótcselekszik, az rá sem rezeghet a harmóniára, fel sem foghatja, nem is nyújthatja, nem is részesülhet benne. Gondolj csak bele, abszolútumokban, ahogy mi ketten szoktunk... :)

    VálaszTörlés
  7. Persze mindenkinek saját válasza van. A kérdés meg valóban költőinek volt szánva, mert az én válaszom megvan, a fejemben, természetesen, mert hát hol lenne máshol :)

    Aláírás: Okoska

    VálaszTörlés
  8. Vannak művészek, akiknek lelkében jelen van az isteniből egy szikra, a teremtés ihlete. És vannak, akiknek nem adatik meg, hogy a királyi úton közelítsék meg a teremtést. Nekik ott van a szex, amely jó esetben szintén lehet ihletett.

    VálaszTörlés
  9. Nahát Trendo, képzeld el: egyet értek!
    Így is meg lehet közelíteni a kérdést. Amely, mint jelzem ismét, költői :)

    VálaszTörlés
  10. Beleütköztem egy kemény kérdésbe költőibe)
    be is szállítottak a Koltóiba :)))))))))))

    Bár a sokkot az okozta, hogy egyetértettél :)

    VálaszTörlés
  11. Hogy pótcselekvés-e vagy harmónia, az szerintem attól függ, hogy ki kivel kerül össze, milyen szinten és színvonalon hatnak egymásra. Én el tudok képzelni olyan kapcsolatot is, amelyikben csak az előbbiben, és olyat is, amelyikben az utóbbiban lenne részem. Persze a kérdés most pusztán költői volt, tudom, dehát mindenki a saját tapasztalataiból indul ki, a kérdések is ezekből erednek. Jó esetben a válaszokat is saját élmény hozza meg.

    VálaszTörlés
  12. Többféle szintje létezik szerintem egy szexuális aktusnak. Van a fizikai/fiziológiai szint, ez az ösztönök, a fizikai kéj szintje. Erre mindenki képes, aki rendelkezik a megfelelő fizikai szervekkel ill. ösztönökkel. Ez esne bele talán a pótcselekvés kategóriájába.

    Egy fokkal magasabb szint a lélek szintje, ennek megéléséhez már két ember közötti lelki harmónia, intim lelki kapcsolódás szükséges.

    A harmadik, „legmagasabb” szint a transzcendens élmény szintje, amikor is az ember számára a fizikai síkon túli világ nyílik meg az aktus során. Ehhez megfelelő szellemi/tudati érettség, érzékenység szükséges.

    Maga a fizikai aktus persze mindhárom esetben ugyanaz, csak az élmény lesz alapvetően más, az egyén lelki-szellemi/tudati érettségének, érzékenységének függvényében.

    VálaszTörlés
  13. MissMigrans, ezt akár én is írhattam volna.

    VálaszTörlés
  14. Örülök, hogy egyetértünk. :)

    VálaszTörlés