2010. február 20., szombat

Vajon hazánk meglel-e bennünket valaha?

78 megjegyzés:

  1. Miért ne, csak pár embert haza kell küldeni, párat pedig rabosítani kell, párat pedig támogatni. :D

    VálaszTörlés
  2. Szükség lenne egy sokkal átfogóbb nemzeti összefogásra, de mielőtt sor kerülne, előtte a magyaroknak kellene összefognia az egész Kárpát-medencében.

    VálaszTörlés
  3. Dani, amiről írsz, az a soviniszta diktatúra.

    VálaszTörlés
  4. Engem hová küldenél haza? Apai ágon sváb vagyok, anyai ágon zavaros, de semmiképp se magyar. A párom zsidó. Mindkettőnk fajtáját néhányszor már elküldték, rabosították a történelem során, sőt mi kettőnket is üldöztek eleget az elmúlt évek alatt.

    VálaszTörlés
  5. Ja, a svábokat időnként kiemelten támogatták, időnként pedig hazaküldték, csak hogy ne unatkozzanak a változatosság hiányában.
    A magyarok pedig nem az összefogásról, hanem a széthúzásról híresek. Legalább ezer éve. Hiszen épp Te is ezt csinálod most az ilyen megjegyzésekkel.

    VálaszTörlés
  6. Pedig mi azt gondoljuk ez a hazánk. Csak a hazánk nem gondolja ezt rólunk. De mintha senkiről se gondolná.

    Dani, ha ránk csukják a vagon ajtaját, Te majd hátat fordítasz?

    VálaszTörlés
  7. Ja, a háromfülűeket pedig mindenképp gázosítsuk el, mert rontják a tiszta magyar genetikai állományt!

    VálaszTörlés
  8. A melegekről, a hidegekről, a feketékről, a barnákról, a kék hajúakról, görbe lábúakról már nem is beszélve...

    VálaszTörlés
  9. Nem a különböző nemzetiségekkel van itt a próbléma, hanem azokkal a tőkés kapitalista gazdag hülyékről akik kifosztják az országot.

    VálaszTörlés
  10. Itt mindenki biztonságban elférne egymástól, ha ne lennének ilyen törvénytelen rablások

    VálaszTörlés
  11. Dani, egyrészt a háborúság háborúságot szül.

    Másrészt: a válaszom bővebben a holnapi posztban lesz, Neked címezve.

    Harmadrészt: tulajdonképpen már a mai verses posztom is válasz.

    Jó pihenést!

    VálaszTörlés
  12. Szerintem ha a régi rendszerrel valóban leszámoltak volna rendszerváltáskor, akkor most nem lennének ilyen problémáink. Nem kellene egyéb szélsőséges nézeteket valló csoportosulásoktól tartanunk, mert nem engedtek volna elég teret, de nem akarok vitatkozni.
    Az a baj, hogy ebben az országban nincsenek törvények, azt csinálsz amit akarsz. Én már csak nevetek a híreken, nem veszem komolyan, nem látom az értelmét. Építgetem a magam életét.

    VálaszTörlés
  13. Nekem semmi bajom sincs a nemzetiségekkel. Engemet simán eltehetnének láb alól, ha megtudnák a hungaristák, hogy hol töltöm a szabadnapjaimat és mit csinálok.

    VálaszTörlés
  14. Igen, baj van a rendszerváltás körül, ahogy írod. De ez nem valami távoli, elvont idő, ez a szüleid generációjának a sara (és kicsit még én is belecsúsztam).

    VálaszTörlés
  15. Inkább a nagyszüleimé, mert mondjuk anyám 59-ben született

    VálaszTörlés
  16. Aki szavazóképes volt 90-ben, vagy aki már aktív nagykorú volt a 80-as években, azoknak mind köze van hozzá, és felelőssége.

    Így nekem is.

    De tessék, Tiétek a pálya, lehet jobban csinálni, nem csak hátrafelé mutogatni!

    VálaszTörlés
  17. Nekem József Attiláról meg a rendszerváltásról az jut eszembe, hogy akkoriban egyesek el akarták távolítani a tankönyvekből, meg idejétmúltnak kiáltották ki, mint költőt. Én már akkor ledöbbentem ezen, és még csak akkor jött igazán a sok egyéb képmutatás és köpönyegforgatás. Minden történelmi fordulónál próbálják öntögetni a gyereket is a fürdővízzel...
    Amúgy pedig amit Danitól kérdeztél ("Te hova küldenél engem?"), arról eszembe jutott egy aranyos történet, majd felteszem a blogomba, amúgy is terveztem már.

    VálaszTörlés
  18. Minden népnek olyan a kormánya, amilyet megérdemel.
    És csak az szóljon ez ellen, aki még nem bliccelt a metrón, nem titkolt el bevételt, nem lógott munkaidőben, nem adott kenőpénzt, nem vett igénybe protekciót, nem mesélt zsidó és cigányvicceket, nem lopott a közösből még egy borítékot se, nem szemetelt vagy vizelt közterületen, és nem azt csinálná az első perctől kezdve, ha módja lenne rá, mint "azok" ott fent. :)))

    VálaszTörlés
  19. Nem vagyok egy nagy politikus és nem is kívánok azzá válni, de érdekel engemet is, mint ahogy mindenkit.
    Rólunk szól, a saját életünkről, az egész ország sorsáról és annak minden egyes kis mozzanatáról, alakulásáról.
    Én úgy gondolom, hogy Magyarország német megszállásának az időszakától kezdve nem oldóttak meg a problémák.
    Voltak ideiglenes időszakok, amikor egyfajta változás, fejlődés következett be az országban, de mint írtam ez csak ideiglenes időszak volt. 1990-ben valódi változásokat lehetett volna végrehajtani. Rögtön egy alkotmánymódosítással, valójában egy új alkotmány létrehozásával, és akkor ma már nem kéne azon szégyenkeznünk, hogy még mindig az 1949-es alkotmány működik kisebb-nagyobb foltozgatások által. Azonban Antal József sem tett maradandót. Rögtön azzal kezdhetném, hogy nem szavazták meg a kárpátaljai magyarság területi autonómiáját. Az első ukrán kormány felajánlotta ezt a lehetőséget, de az állítólagos első demokratikus magyar kormányunk nem élt ezzel a lehetőséggel. Inkább hazaárulók lettek. Ezért sem értem, hogy most nem rég kint Brüsszelben miért neveztek el róla egy épületet, nevetséges. Szinte semmit nem csináltak, majd később újra visszatértek a régi rendszer hívei, a magyar polgárok pedig újra rájuk szavaztak. 2006-ban úgyszintén. Mostanra jutott el odáig Mo, hogy változtatni kéne. Csak azt felejtették el, hogy mára mindent elloptak, amit csak el lehetett. Késő bánat. Lehet változtatni és kell is, de nagyon sokáig el fog tartani, és most sem jön el a kánaán.
    Míg mindenki a kormány hibáival volt elfoglalva, addig egyre jobban előtérbe került, majd megerősödött a szélsőjobboldal.
    A történelem ismétli önmagát, még akkor is, ha sokan becsukják a szemüket, v. a homokba dugják a fejüket.
    Csak gondoljunk vissza azokra az évekre, amikor megszavazták a zsidótörvényeket, és hogy ezeket az időszakokat mi jellemezte. Minek a hatására erősödött meg a szélsőjobboldal. Szerintem kisértetiesen hasonlít a mostani jelen állapot is.
    Aki nem ad nekem igazat, az olvasson történelmet. Én ebből szigorlatoztam még a főiskolán. Most is egy olyan könyvet adtunk ki, amit nem szívesen szemlélt a politika, mert nem szeretnek az igazságról beszélni. Van most már egy erős jobboldal és egy erősödő nemzeti radikális oldalunk. Mindenki változást akar, csak az a nem mindegy, hogy milyen módszerek alapján, és ez nem mindegy. Nem a nemzetiségekkel van probléma.

    VálaszTörlés
  20. Ezt csak felfújták. Úgy mint régen zsidókérdést csináltak az ország gazdasági állapotából, most is cigánykérdést provokálnak ki. Nem lehet és nem szabad ennyire leegyszerűsíteni a problémákat, mert ez az egész magya társadalom ügyét kellene, hogy képezze. Ez társadalmi probléma, és ilyen mindig létezett, csak néhány újhullámú szervezet felnagyítja és folyamatosan provokálja az állampolgárokat. Ez pedig annak is köszönhető, hogy az elmúlt 5-6 év során az állam megszűntette, azokat a társadalmi szervezeteket, csoportosulásokat, állami intézményeket, amelyek irányították az állam fő működését. Nagyon egyszerű példákat lehetne felhozni. mint pl. megszűnt a Határontúli Magyarok Hivatala. Helyette a Kárpát-medencei magyarok fórumát hozták létre, aminek a munkája szinte elégséges minősítést kapott. Az MTA működési költségeit lecsökkentették. Egy rakás kutatóintézetet megszűntettek. Minden évben egyre kevesebb pénzt finanszíroztak kutatás-fejlesztésre. Az oktatás színvonala lecsökkent. Szinte minden bomlásnak indult. Az államnak az egyházakkal való kapcsolata is teljesen tönkrement.
    Egyáltalán nem kell és nem is szabad azon csodálkozni, hogy az egyházak a jobboldal felé vették az irányt. Mert nem volt más kiút. Rengeteg alapítványt, társadalmi szervezetet hoztak létre, hogy Mo menthető szellemi értékeit megőrízhessék és tovább gyarapíthassák. Én református vallású vagyok, de nekem jobb kapcsolataim vannak a izraelita hitű zsidókkal, mint a katolikusokkal. Ez már szinte minden napomat meghatározza, így az egész életemet, mert a munkámnak is van hozzá köze. Többre tisztelem és becsülöm őket. A történelem során elszenvedett évtizedeket, pedig senki és semmi nem pótolhatja számukra. Van a zsidóságnak egy olyan része, aki továbbra is tisztességes módon éli az életét, és ugyanolyan magyar mint én v. akár melyik másik ember. Van azonban egy olyan részük, akik egy történelmi bosszúhadjáratott indítottak el. Ez szemmel láthatóan észrevehető Budapesten. Én mindig is egyetértettem azzal az állásponttal, hogy aki tisztességes módon dolgozik és építi a jövőjét, és így tesz szert a gazdagságra, az megérdemli. A probléma csak ott van, hogy vannak egyes politikai csoportosulások, akik képesek bemagyarázni az embereknek, hogy zsidó és zsidó között, magyar és magyar között nincs különbség. Ez a legnagyobb probléma. A másik rossz felfogás pedig abban gyökeredzik, hogy ha valakinek sok pénze van és tehetős ember az már csak zsidó lehet. Ez csak félremagyarázás és egyben nagyfokú általánosítás.
    Szerintem nem a zsidóktól kell megvédeni az országot, hanem azoktól a gyarló kapitalistáktól, akik valóban azért jönnek, hogy tönkretegyenek, hogy egy újkori rabszolgaságot hozzanak létre, hogy az ország Európa szemétraktára legyen.
    Eddig még nem volt olyan kormányunk, amelyik nem hódolt volna, nem paktált volna le ezekkel a fosztogatókkal. Itt egyedül csak a hatalom és a pénz számít. Az hogy mit igérnek meg és ebből mit teljesítenek, ez csak másodlagos dolog.

    VálaszTörlés
  21. Minden kedves hungaristát szivesen meghívok a Dohány utcába, a Ráday utcába. Jöjjenek el, nézzék meg milyen ott az élet, milyen emberek élnek ott, hogy telik egy nap. Szerintem egyből kigyógyulnának ebből az elmezavarból. Attól, hogy nagyokat beszélnek, még semmi sem fog megváltozni. Ahhoz ténylegesen is cselekedni kell. Ha legalulról, akkor onnét kell felkapaszkodni, de meg lesz a gyümölcse. Ilyen szélsőséges módszerekkel viszont csak tovább fogják mélyíteni, az amúgy is elég mély válságot.
    Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, és emellett olyan embereket jelöltetnek, akiknek semmi féle tapasztalatuk sincs.
    A lehetőséget meg kell adni számukra is, de ha valaki vette a fáradtságot és csak néhány embert végighallgatott, akkor rögtön leszűrte belőle, hogy ezekre még véletlenül sem szabad bízni az ország irányítását. Csak pár példát említenék.
    Legyen újra kétkamarás parlamentünk, alsó és felsőházzal. Újra vezessék be a sorkatonaságot. Keményen adóztassák meg a multikat és söpörjék ki Budapest területéről a bevásárlóközpontokat. Helyette pedig turul magyar üzletláncokat hoznának létre. Minden gazdag üzletembert és cégvezetőt átvilágítanának és lecserélnék a bíróságok vezetőit.
    Számomra ez nevetséges, egy kabaréban talán megállná a helyét, de a valóságban elég nehezen kivitelezhető. Amelyik kormány ezzel megpróbálkozna, valószínűsíthető, hogy nagyon hamar repülne. Amíg egy Morvai Krisztina szeretne dirigálni, aki mellesleg magát keresztény jogásznak nevezi, addig nem hiszem, hogy itt nagy változás mehetne végbe. Morvai Krisztina európa parlamenti képviselő lett. Ő felelős az agrárgazdálkodásért, amikor életében nem fogott a kezében még egy kapát sem. Teljesen más a szakterülete, nem is ért hozzá. Amióta képviselő, sorra bukják el az uniós projekteket. Eddig még semmit nem tudott felmutatni. Én csak gratulálni tudok, de ők majd megmutatják. Várom. :D:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  22. Trendo, szívemből írtál! No hiába, a hasonlóságnak néha örül az ember :)

    VálaszTörlés
  23. Dani, miért nem írsz ebből posztot?

    VálaszTörlés
  24. Nem értek egyet egy rakás dologban, de az nem baj szerintem.
    A turul üzletlánc tényleg vicces, de már meg is van, CBA-nak hívják, beteríti lassan a környező országokat is (ők így foglalják vissza a trianoni területeket), és alaposan drága, valamint némelyik üzlet mocskos, gusztustalan.

    Magam is református volnék, akartam is teológiára menni, még jó, hogy nem tettem, mert most aztán kicsinálnának a Hegedűsék horogkeresztény egyházában.
    Az egyházak és az állam kapcsolata majd 60 éve botrányos, nem friss dolog. Az egyházaknak - a történelmieknek mindenképpen - egy a lényeg, a hatalom, és ezért lefekszenek bárkinek. De konzervatív érzelmeiket tekintve mindig is jobbosok voltak, olykor szélsőjobbosok, ismerjük például a fegyverek megáldásának, a zsidók elhurcolásában szerepet játszásuk történetét. Utóbbiért megint szinte 60 évig nem kértek bocsánatot. (Mintha rémlene, hogy nemrég megtették, de most nincs itthon a párom, azaz a kihelyezett memóriaegységem, hogy megkérdezzem.)
    Az oktatás leromlása pedig már legalább a nyolcvanas évek óta téma, a jelen helyzet épp csak egy folyamat része.
    A történelmi bajok pedig nem a II. vh. alatt-után kezdődtek, hanem már a tatár-járás előtt, aztán Mohács, török-megszállás, Habsburgok behívása, aztán Trianon... De talán a Kiegyezést is hasonlíthatjuk a 90-es rendszerváltáshoz. Mindez a magyarok széthúzásának következménye, úgyhogy jól megérdemeljük, ahogy az összes kormányunkat is. Na sebaj, legalább mindig van kire mutogatni, amikor épp maguktól akarjuk elhárítani a felelősséget...

    Többször írtam már itt, hogy gyanús nekem ez a "nemzetkarakter"-dolog, lehet ebben valami. A mi mottónk lehetne: "Világ magyarjai, soha ne egyesüljetek!" Valamint állandóan nagy a szánk, verjük az asztalt, de ennél többre aztán nem is vagyunk képesek, mert valójában mi mégis rabszolga-nép vagyunk. A rabszolgának ugyanis nem kell önállóan gondolkodnia, felelősen cselekednie, és ez kényelmesebb.
    Úgyhogy nem lesz itt elég negyven év vándorlás a sivatagban, és gyakori pesszimista hangulatomban azt hiszem, még négyszáz sem.

    Ukrajna autonómia-ajánlatáról semmit nem tudok, nem is nagyon hiszek az ilyesmiben, ehhez mindkét ország feudális-infantilis, nem működne szerintem. Az Antall-kormány valóban hányinger volt, és soha nem gondoltam volna, hogy vissza fogom sírni, de most valahogy mégis ez a helyzet. Ja kérem, minden csak viszonyítás kérdése...

    Morvai Krisztina pedig csak ücsörögjön Brüsszelben, addig sincs itthon. Ott legfeljebb kinevetik, itthon azonban intenzíven kavarná a sz..t. Az uniós projektek amúgy is fogyatkoznak a válság miatt, szigorítják, hogy ki kap a kevésből, nem biztos, hogy nélküle kapnánk. Nem fogott még kapát? Na és? :) Csurka szállóigévé vált agymenése szerint a szakértelem úgyis csak egy bolsevista trükk.

    Egyébként a legtöbb hatalom - és minél keletebbre mész, annál inkább - a csókosaival igyekszik körbevenni magát, mert azokban bízik, a szakértelem jó esetben másodlagos, rosszban pedig sehanyadlagos szempont.

    Aki pedig sokat hangoztatja, hogy semmi baja nincs a cigányokkal, zsidókkal, mert lám például van is egy rendes kollégája, stb... na annak valójában biztosan van baja velük.
    Nem úgy kell mérni valakit, hogy cigány, zsidó, hideg, meleg, fekete, fehér, hanem hogy milyen ember. A felszíni különbözőség ugyanis önmagában nem érték, se pozitív, se negatív irányban.

    Szégyellem, de nekem például bajom van a cigányokkal, még ha sok szempontból liberálisnak is vallom magam, és ésszel fel is fogom az egész helyzetet, mégse szeretném, ha a szomszédomba költöznének. Na tessék, vannak előítéleteim, vagy tapasztalataim, vagy mittudoménmijeim... igaz, pro és contra is.

    VálaszTörlés
  25. Kedves Dani! Feltételezem, hogy nagykorú, épelméjű, tisztességes magyar állampolgár vagy. Valószínűleg fiatalabb, mint én. Ezért jószándékúan betudom hozzászólásaid egy részét egyfajta ifjonti hevületnek. (Magam sem voltam különb a fiatalkori véleményeim megalkotásában, hibáimra és szörnyű előítéleteimre viszont azóta is szemlesütve emlékezem!) Ennyi előszó után néhány kommentedre egyenként visszatérnék.

    VálaszTörlés
  26. Trendo Bátyó, csak kíméletesen a Danival, fiatal még...

    Na evvel abba is fejeztem a moderátorkodást, de azért ne mészároljátok le egymást, ha lehet :)

    VálaszTörlés
  27. OK. Akkor talán jobb is, hogy mérföldnyi kommentem elszállt a semmibe. :)))És nincs se kedvem, se energiám újra írni.

    VálaszTörlés
  28. Marvin, légy erős! Nem fog védenced hátat fordítani neked akkor. Háttal állva nehéz lelakatolni a vagonajtód, kis szívem.

    VálaszTörlés
  29. Trendo mi ez a nagy hátraarc?
    Már nem akarsz írni, pedig kíváncsi lettem volna rá.
    Az pedig elég nagy általánosításnak hangzik, hogy én mint fiatal mit tudok és mit nem.
    Lehet hogy nem éltem annyit, de ez még nem jelent semmit sem.
    Előítéletek?

    VálaszTörlés
  30. Igen Dani, általánosítás az életkorral példálózni. Az emberek jelentős része hal meg úgy százévesen is, hogy sose sikerült felnőniük. (Tartok tőle, magam is közéjük fogok tartozni, bár erősen igyekszem..)

    A "gyerek" tehát nem naptári életkort jelent, nálam legalábbis nem.

    VálaszTörlés
  31. Én nem vásárlok a CBA-ban mert drága és nem éri el azt a minőséget, amit én szeretek. Azzal egyetértek, hogy koszos:D
    Én nem vagyok rasszista, de nem szeretem a cigányokat,vagyis a romákat. Olyan, hogy cigány nem létezik. Ilyen szó nincs, ez csak kitalálták, egy gúnynév.
    A kárpátaljai magyarok autonómiájáról pedig még a főiskolán tanultunk, de tavaly készítettek róla egy dokumentumfilmet is, amit leadtak a Duna tévében.

    VálaszTörlés
  32. Tudom Trendo. Szeretem úgy elképzelni magam, hogy akkor is szeretettel nézek majd erre a gyerekre, de persze nem vagyok egy megvilágosodott Buddha, úgyhogy kevéssé valószínű.

    Egyébként a vagon csak szimbólum, az biztos, hogy ugyanúgy nem fog megtörténni, legalábbis az én életemben nem. Persze van még számtalan más lehetőség...

    Te meg végy egy hideg zuhanyt, hűtsd le magad, és kontrolláld a paranoiád. Cserében felhatalmazlak, hogy ha az én agyam kezd elszállni, szóljál rám :)

    VálaszTörlés
  33. Ha nincs kedved és energiád írni, akkor minek szóltál hozzá?

    VálaszTörlés
  34. Mondhatunk akár mit. Ezzel a vagonos példázattal egyáltalán nem sértettél meg, de nem hiszem, hogy újra bekövetkezne az, ami a 40es években megtörtént. Azóta teljesen más lett a világ arculata.

    VálaszTörlés
  35. Nem lett más. Mivel az Ember maga nem lett más. Csak egyes módszerek változnak időről időre, a lényeg marad.

    VálaszTörlés
  36. Igen csak a hatalmi egyensúly teljesen más lett.
    A holokauszttól nem a zsidóknak kell félniük...
    v attól, hogy teljesen eltűnnének.

    VálaszTörlés
  37. Még egy kis történelem:
    A koncentrációs táborokat egyébként már egyrészt a búr háborúban, másrészt pedig az észak-amerikai indiánokkal kapcsolatban is alkalmazták. Nem újkeletű ez sem, és most is van, és még lesz is ilyen. Csak épp a mi környékünkön mostanában valószínűtlen.

    VálaszTörlés
  38. Most ők kerültek a nagyhatalmi pozíciókba és ők dirigálnak nekünk.

    VálaszTörlés
  39. Hogy máshol mi történik, hát nem tudom. Én nekem most az számít, ami ebben az országban van. Most pedig egyfajta fosztogatás zajlik.

    VálaszTörlés
  40. A magyarságot félted? Ja kérem, ha olyan hülyék vagyunk, amilyenek, akkor meg is érdemeljük. Ezt is.

    Egyébként már nincs is olyan, hogy magyar ember. Mindenki valamilyen keverék.

    Az üldözésnek, a tönkretételnek pedig számtalan más módja van, nem csak a vagonba terelés.

    VálaszTörlés
  41. Érdekes, a harmincas években is az volt az ideológia, hogy a zsidók gazdagodnak a szegény ember vérén.

    VálaszTörlés
  42. Ja kérem, ha egy nép képes összefogni, valamint az évezredes elnyomatásból tehetséget kovácsolnak, akkor csak tessék, tessék.. még ha nekünk ez fáj is, valamint irigykedünk rájuk.

    Na ráadásul az én párom a létező legantizsidóbb, nulla ambiciója a pénzhez, és tökéletesen élhetetlen. :)
    Pedig simán beleférne a zsidótörvényekbe.

    VálaszTörlés
  43. Keverék vagy sem, attól még magyar. Soha nem voltunk genetikailag homogén nép.
    Most szépen-lassan felvásárolják a fővárost, utána pedig következik a vidék. A kormány nagyjából mindent eladott, ami mozdítható. Saját működését korlátozza. Idegen országoknak szolgáltatnak ki. Nagyon egyszerű

    VálaszTörlés
  44. Mondta valaki, hogy nekünk muszáj széthúznunk, egymást gáncsolnunk, siránkozni, a szájunkat jártatni és asztalt csapkodni a szorgos és tudatos munka, önfegyelem, gyarapodás helyett?
    Nem mondta.

    Egy ilyen nép, mint mi, természetesen be is gyűjti mindig a saját nyakára a vérszívókat, legyenek hol törökök, hol osztrákok, hol németek, hol oroszok, hol vadkapitalisták.

    Ja, és van egy távoli rokonom, aki nem zsidó, te 14 évesen már milliomosra kereste magát a lány avval, hogy felnőtteknek buszos görög utakat szervezett, sofőrrel, szállással. Azóta tévézik, számos vállalkozása van alkalmazottakkal, és még dagadtabbra keresi magát. Ezt csak a zsidó párom ellenpéldájaként írom.

    VálaszTörlés
  45. Keverék vagy sem, attól még magyar. Soha nem voltunk genetikailag homogén nép.
    Most szépen-lassan felvásárolják a fővárost, utána pedig következik a vidék. A kormány nagyjából mindent eladott, ami mozdítható. Saját működését korlátozza. Idegen országoknak szolgáltatnak ki. Nagyon egyszerű

    VálaszTörlés
  46. Szent Vizimanók, hogy egy árva klippel micsoda lavinát indít meg az ember! :)

    VálaszTörlés
  47. Én nem várom el, hogy az ellenpéldát is bemutassad, mert így is elhiszem.
    De szerintem elég sok politikus jártatta már a száját és abban valóban elhangoztak olyan gyalázó beszédek, aminek a hatására magyar-magyar ellen fordult. Mint most a jobbik, azt mondta, hogy egyedül ők tekinthetőek a nemzet szerves részének. Az összes többi párt nemzetellenes, aki rájuk szavaz, az ugyanúgy a nemzet ellen vét!

    VálaszTörlés
  48. Dani, csak a Kárpát-medencei "magyar nemzeti összefogásra" reagálok. A "Kárpát-medence" mint földrajzi egység, mindig azé, aki lakja. Vicces lenne, ha pl.az olaszok a Római Birodalomra történelmi jogaira hivatkozva visszakövetelnék a Pannóniát :) Vagy a törökök mondjuk, akik a Habsburgokkal közösen kiirtották az itteni színmagyar népességet. Akiknek aztán a helyébe a fenti uralkodó ház tudatos és több mint száz évig tartó, nagy pénzekkel támogatott projektek tucatjai során zömmel németajkú népességet hozott. Akik ezt új honfoglalásnak tekintették és e földet ugyanúgy hazájukként szerették, mint a magyar ősök. Megművelték és benépesítették a parlagon maradt földeket. Mint at erdei irtásfalvakra betelepített szlovákok és a románok (akkor még tótok, oláhok). Valamint a Habsburg birodalom határait őrző szerbek pl. Figyelmedbe ajánlom azt a tényt, hogy a XVIII.sz.végére a történelmi Magyarország (mely persze korábban sem volt színmagyar!) felmért lakosságának alig fele volt magyarajkú.

    VálaszTörlés
  49. Nagy történelmi bűne volt a magyar nemességnek, hogy sem a 48-as forradalomban, sem a 67-es kiegyezéskor nem vette figyelembe a velünk élő nemzetiségek alapvető jogait és követeleéseit, így sikerrel ellenünk is tudták őket fordítani az osztrák sógórok.És amikor mi most hőbörgünk pl. a szlovák nyelvtörvény ellen, akkor talán fel kéne lapoznunk a saját Lex Apponyinkat a kötelező magyar nyelvhasználatról, arról, hopgy szín-szlovák falvakban is magyarul kellett tanítani stb.

    VálaszTörlés
  50. Ja kérem, és a nemességünk - megcsúfolva evvel is az elnevezést - vagy egyáltalán nem beszélt magyarul, vagy max. makogott valamit. Közismert ez a szabadságharcos Thököly-ről és Rákócziról is.

    Az előző századfordulón Budapestet és a nagyvárosokat pedig épp azok a zsidók virágoztatták fel, építették fel, akiket aztán busásan meg is jutalmaztak ezért...
    A kulturális élet felvirágoztatásáról nem is beszélve.
    A gazdaság tőkeinjekciójáról meg már majdnem elfelejtkeztem. Mert ugye az egyház szerint bűn pénzt kamatra kölcsönadni, ennek megfelelően jó sokáig benne is rekedt az emberiség a feudalizmusban...

    ... mindegy Trendo, mibe kapaszkodunk, valamibe mindannyian. Nekünk is megvannak a mankóink, Daninak pedig épp az a kapaszkodója, hogy a főiskolán mit tanítottak a nem tudjuk milyen tanárok.

    VálaszTörlés
  51. Gyerekek, szerintem rekordot döntöttünk, ezen az oldalon nem volt még soha ennyi komment... érdekes, hogy épp ennél a kis videónál.

    VálaszTörlés
  52. Pro és kontra minden nép követett el egymás ellen súlyos bűnöket errefelé. A röhej, hogy ez testvérharc volt a javából,legalábbis a genetikai vizsgálatok alapján... :)))
    A mai Magyarország amúgy pont ugyanúgy kezeli a maga nemzetiségét, mint a határainkon kívül élő magyarokat szeretnék a szomszédos államok. Kultúrális csemegeként, fesztiválokon felmutatható táncsoportként. Csakhogy mi már, Bethlennek, Tisza Istvánnak, Horthynak és Kádárnak köszönhetően gyakorlatilag már lenulláztuk őket. Nagy szarban is lennénk, ha most itt belül kéne népes kisebbségekkel szembenéznünk. Hiszen még a cigánysággal, mely egyedül állt sikeresen ellent (pechjükre is, persze:)az erőszakos asszimilációval, sem tudunk mit kezdeni. Dupla röhej, hogy a zsidókat meg azért utáljuk, mert sokan a saját pályánkon vernek meg minket :)) Ld. a magyar irodalom, művészet és tudomány jónéhány nagyját - nemcsak a Nobel-díjasokat...

    VálaszTörlés
  53. OFF.Marvin, csak a Korán tiltja a kamatra kölcsönadást. Jézus csak a (jeruzsálemi) Templomból magából "verte ki" a pénzváltókat és kereskedőket, hogy lármájuk ne zavarja a hitéletet:) Akik amúgy rendkívül hasznosak voltak, hiszen a tevékenységük nélkül az évi húsvéti ünnepre a zarándokok nem tudták volna megvenni az áldozati bárányokat. Holott azért mentek Jeruzsálembe, hogy az áldozatot bemutathassák... :)))

    VálaszTörlés
  54. Dani kedves! Mivel a magyar nép a kapitalizmusra szavazott, nevetséges dolog most a tőkéseket szidni. Lett légyen az bármilyen nemzetiségű. A tőke akkor se lesz lágyszívűbb, empatikusabb és adakozóbb, ha hetediziziglen lekutyabőrözött magyar a tulajdonos. Megkockáztatom, hogy akkor még jobban utálják majd, mert a bemutatja a lúzereknek, hogy egy köztük kiemelkedő csávó is tudott milliárdos lenni! :) Ilyenkor jön be a fordított effektus: A magyar származású zsidót, ha Nobel vagy Oscar díjat kap, rögtön a "mi kutyánk kölykének" tekintjük, míg a magyar üzeletembert, ha sikeres, azonnal teliszájjal lezsidózzuk. :))

    VálaszTörlés
  55. A Biblia is elítéli a kamatot, mihánst ráérek, megkeresem a vonatkozó részt. Valahol a bűnök felsorolásánál ezt is beveszi.

    Kínos, hogy épp a Vatikán is uzsorakamatot vett fel a zsidóktól, részben abból fedezte a pompát, de sőt egész Németország el volt adósodva, többek között ezért kellett kitalálni a zsidók likvidálását, hogy ne kelljen visszaadni a pénzt.

    Egyébként hogy a saját pályán megveréssel is mennyire igazad van!

    VálaszTörlés
  56. Meg különben is, a zsidókra terelni a nép haragját, figyelmét, jó taktika azoknak, akik maguk lopnak, csalnak, hazudnak...

    VálaszTörlés
  57. Neszke Trendo, bár ez itt egy jobbos cikk, de egyszerűbb volt a neten keresgélnem, mint a Bibliában böngésznem, amit bár kétszer olvastam elölről-hátulról, de kb. 20 éve utoljára.

    http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2815

    Agymenés az egész, mert ki a fene adna kamat nélkül kölcsönt egy idegennek? Akkor pedig ugye állna a gazdaság.
    De a vonatkozó bibliai idézetek benne vannak ebben a hülyeségben is.

    VálaszTörlés
  58. Érdekes! Akkor a Templomos Lovagok hogyan alakíthattak ki pápai pátenssel kvázi bankhálózatot, monopol joggal, a keresztes háborúk idején? Hogy lehet a Vatikánnak saját bankja? A bibliai idézetek kiforgatásában maga az egyház jár élen. Sőt, mint tudjuk, a jézusi tanítások meghamisításában (bocs aktualizálásában! is)

    VálaszTörlés
  59. Amúgy meg, válaszul az olyan lózungokra, mint"az ország kiárusítása". Ha nem jöttek volna be a multik, és nem veszik meg a nagy semmit, a lepukkant magyar gyáripart (persze, szarért-hugyért, naná, és adókezdvezménnyel, naná, ha nem így lett volna, akkor ők lennének a Jézus Szíve Alapítvány), akkor most ki a k...a élet termelné meg az ország GDP-jének a 80%-át?
    Más. Az ország eladósodásában óriási tétel a lakossági hitelek megugrása. Ha végigviszem és személyre leosztom a jobboldali politikai frazeológiából adódó logikát, akkor HAZAÁRULÓ mindenki, aki az elmúlt években svájci frank vagy japán jen alapú devizahitelt vett fel, hosszú távra. (Depláne, még sír is, hogy érte az állam vállaljon garanciát.) Ha valami nem polgári felfogás, hát ez az! Tessenek ezt meggondolni! És ha most megint elengedik a költségvetést és bedőlnek a hitelek? Örülhet majd, aki el tudja passzolni a lakást féláron valami külföldinek. És megjósolom, még örül is majd neki, akár egy kaftános zsidó, akár burnuszos arab, de még ha ágyékkötős pápua lesz is a vevő.

    VálaszTörlés
  60. De most evvel, hogy az egyházak tapossák leginkább sárba a hittételeket, nem mondtál semmi újat.

    Lásd az Üveggyöngyjátékoson a múlt heti "Vallás". c. posztomat. Valami gyönyörű példázat erről, méghozzá kedvenc, és jezsuita ! szerzetesemtől.

    VálaszTörlés
  61. Én nem kívánok belemenni a vatikán mocskos pénzügyi üzérkedéseibe. Hogy a hívek adományait miképpen fektetik be a londoni tőzsdén, hogy milyen királyi életmódot él a pápa, aki számomra egy nagy nulla, mert olyan hogy pápaság nem létezett anno, ezt csaak kitalálta a katolikus egyház, a szentírásban sem található róla utalás. Én ajánlom, hogy olvassátok el Kálvin János iratait. nagyon jól és érthetően megfogalmazza, hogy milyen gazdaságpolitikát kéne folytatni, ami nem ütközik bele a keresztyén hitelelvekbe. Svájc át is vette, valamennyit meg is őrzött belőle.
    Trendo: én pedig egyáltalán nem mondtam olyat, hogy valamit vissza kéne foglalni. A Kárpát medencei magyar nemzeti összefogáson nem terület visszavételt értettem. Egyedül azt, hogy álljunk ki egymás jogaiért, hogy ne lehessen szlovák nyelvtörvényt hozni, amit még Németországban is elítéltek, de azért is harcolni kéne, hogy a moldvai magyarok magyarul hallgathassák a misét, de még rengeteg dolog van. Én még a magyar élelmiszerkereskedelemre is tudnék egy közös határokon átívelő programot elképzelni.

    VálaszTörlés
  62. Dani, mindenesetre nagy élményt okoztál nekem! Meg kellett élnem 43 évet, hogy valaki nemzetiséginek nevezzen.

    Kálvin Jánossal is beletrafáltál a közepembe! Tényleg okosakat írt, csak hát véresszájú, gyűlölködő, és beteg pszichéjű ember volt. Ő maga megúszta az inkvizíciót, így aztán módjában állt egykori legjobb barátját - mert az övétől eltérő hittételeket kezdett vallani - Szervét Mihályt máglyán elégettetnie. Nehogy már mindenki kimaradjon a buliból :)

    VálaszTörlés
  63. A svájci pedig rideg társadalom. Igaz, Kálvin is rideg volt.

    VálaszTörlés
  64. Eljutottam a végéig, izgalmas volt.
    De Marvin, mi ez e "rideg társadalom"? Fejtsd ki bővebben, mert nem tűnik pontosnak a jelző és jelzett szó összekötése!

    VálaszTörlés
  65. Ne szívass már, nyelvészkém, hajnali fél négy van! :) Egyszer érsz rá olvasni, és máris ilyeneket kérsz, áh!

    Hűvösek az emberek egymással, nem barátkozók, és merevek. Na persze általánosságban, és nyilván van kivétel. De ez érthető is a hegyi népeknél, ahol eredetileg hónapokig el voltak zárva egymástól - gondolom én. A többit másoktól hallom, olvasom. Mint tudod, egyszer jártam ott, kb. tíz percre :)

    VálaszTörlés
  66. Ja, és állítólag nem fogadják be az idegeneket, de valahol ezt is megértem.

    Jóccaka, Te már biztosan durmolsz, én még le se feküdtem.

    VálaszTörlés
  67. Mármint, hogy nem fogadjál el,ha be is fogadják...

    VálaszTörlés
  68. Tope, ha majd újra olvasol:

    Ha épp nem lettél volna Gyes-en anno, akkor megbuktam volna nálad magyarból? Kacagnom kell!

    De legalább biztosan nem Ságváriról kellett volna minden félévben diktálásra fogalmazást írni! :D

    Off: Befizettem a jövő hétvégi evezést, azóta a nyafogást hallgatom, hogy ne, meg minek, és miért olyan korán kelni, és nem lesz ott internet se, és biztosan egy csomó hülyével kell menni... Na ez is a Te hibád, mert nem gyüssz :)

    VálaszTörlés
  69. Dani kiszállt a blogtérből, "Game Over", és "Marvin győzött", hagyta hátra két posztban a blogján... számomra érthetetlen üzenetek.
    Sajnálom, mert kedvelem. Trendo ezért "védencezte" le.

    Talán még visszatér...

    VálaszTörlés
  70. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  71. Igen, amikor arra, hogy sváb vagyok, nyomban avval kezdtél védekezni, hogy semmi bajod a nemzetiségekkel...
    De nem számít, inkább mulatságos, hogy egyszer ezt is megértem :)

    VálaszTörlés
  72. Ja, most látom Dani, hogy egy olyan kommentre válaszoltam, amit már kitöröltél...

    VálaszTörlés
  73. én nem védekeztem, csak néha nem értem, hogy minek kell kisarkítani bizonyos dolgokat, mint pl a vagonos téma, amit csak poénból vetettem fel és ami egyáltalán nem a nemzetiségekre, hanem a volt rendszer híveire értettem.

    VálaszTörlés
  74. Dunabogdány
    A svábok írott történelme magyarországi betelepítésükkel, 1700 körül kezdődik.
    A betelepedés előtti időszakról a dunabogdányiak nem hoztak magukkal emlékeket.
    Az anyaországhoz fűződő kapcsolataik azonban a betelepülés után megszakadtak, s a kollektív emlékezet nem őrizte meg azokat az eredet- és helymítoszokat, amelyek a nélkülözhetetlen tér és időbeli létezés határait kijelölték volna. A német egység kialakulásának történelmi folyamatából, az össznémetséget érintő nemzetformáló eseményekből, a német nemzet kialakulásának folyamatából és annak minden következményéből kimaradtak. Ezáltal lehetetlenné vált a nyelvi fejlődés és a német kulturális háttér folyamatosságának biztosítása A svábok etnikai tudatukat illetően megmaradtak azon a fokon, amely „kivándorlásuk idején gondolkodásukat meghatározta”
    Etnikai identitásából hiányoztak a történelmi emlékek, a történelmi ősök, a rég-múlt dicsőségei. Ezeket az elemeket csak a kialakuló magyar nemzeti identitás tudás-készletéből vehették át. Történelmük, sorsuk a betelepedéstől kezdve Magyarországéval együtt haladt. A nemzetté és nemzettaggá válás folyamatát a hazának választott Magyarországon élték meg. A közös német történelmi múlt a betelepedéssel feledésbe ment, és a hozzákapcsolódó mítoszok, legendák, történeti hősköltemények hiányként jelentkeztek. Ahogy a történelem területén mutatkozó hiányokat pótolniuk kellett, úgy az űr kitöltésére a magyar történelmi narratívákat is magukévá kellett tenniük ahhoz, hogy a magyar identitás elfogadhatóvá váljék. Ezt a folyamatot Dunabogdányban a hiánypótlás generálta; átvételre került a magyar nemzeti identitás mindazon eleme, szimbóluma, amely saját etnikai identitáskészletből hiányzott, azzal összeegyeztethető, tehát az identitáskonstrukcióba beépíthető volt és a folytonosság képzetét keltette. Jelentős momentum a nemzeti identitás adaptációjában a közösen megélt történelmi sors, illetve az érintettség érzése a választott hazát, Magyarországot ért sorscsapások miatt. A dunabogdányi svábok számára nincs külön sváb és külön magyar történelem, a magyar hazában együtt megélteket nem választják el a magyarokétól. 1848/49-es forradalomban és szabadságharcban Kossuth oldalán harcoltak. Generációtól függetlenül az a véleményük, hogy az internálás és a kitelepítés történelmi törését leszámítva, ami az első generációban a mai napig érezteti hatását, ugyanolyan részesei a magyar történelemnek, mint magyar honfitársaik. A történelemmel kapcsolatos állásfoglalásaik nem térnek el más magyar állampolgárokétól és történelmi ismereteik sem különböznek a magyarokéitól. A kibocsátó nemzetétől eltérő történelmi és kulturális fejlődés és nem utolsósorban az iskoláztatás következtében nem tudják, mikor és miért volt a Lipcsei csata, nem ismerik az Edda dalokat, a teuton-germán folklórt, a tölgyfa vallásos tiszteletét. A legidősebbek is többet tudnak Szent István királyról, mint Vilmos császárról, többet Kossuthról, mint Bismarckról vagy az 1848-as forradalomról, mint az egységes Németország létrehozásáról. Hozzá kell itt tenni, hogy a háború előtt a szülők kérésére az oktatás magyarul folyt.

    VálaszTörlés
  75. Pfű Dani, ezt miért nem másolod be egy posztba?
    Érdemes!!!

    VálaszTörlés
  76. Hát köszönöm.

    Másrészt: be akarod bizonyítani, hogy nem vagy soviniszta?

    Péntek este... Szimpla vagy máshol?

    VálaszTörlés