2012. augusztus 9., csütörtök

Közöny


Délután hat óra, metrókijárat, több száz ember jött a felszínre. Arra karikázva figyelmetlenül ráhajtottam egy kőre. A kosárból balra zuhant ki a gyümölcsöszacskó, jobbra meg én huppantam, és senki, de senki meg nem kérdezte, hogy jól vagyok-e. Nemcsak a gyümölcsön, de rajtam is átléptek, és haladtak tovább. Budapest, Magyarország ... Európa.... (?) Szegény emberiség!


5 megjegyzés:

  1. Fáj valamid a lelkeden kívül?

    VálaszTörlés
  2. A képen egyébként régi szociológia kísérlet látható. Senki nem állt meg, noha a babakocsiból gyereksírás szólt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ismerjük a képet is, és a sztorit is, és olyanról is hallottunk, hogy bajba került valaki, mert egy magára hagyott(nak hitt) babakocsit megpróbált eltolni...

      ez közel sem arról szól, amiről a biciklijével elesett fiatal lányon átlépő siető robotok szólnak

      JÓL VAGY?

      ma például a vonatlépcsőről lecsúszott a lábam, ahogy léptem fel, és beestem a sin, és a kocsi közé,négyen ugrottak oda felrángatni, és MIND idősebb nő volt

      különben jól vagyok

      Törlés
  3. Bár a fiatal lány kategóriáját már néhány évtizede kinőttem, de jól vagyok :) Igen, veszélyes világban élünk, de kockázat nélkül nincs nyereség, de legalábbis segítség, és én odamennék egy babakocsihoz.
    Ahogy szerencsére a rajtad segítők sem kezdték el mérlegelni, hogy nem vagy-e tán profi zsebtolvaj, vagy aids-es, aki egy véletlen karmolással megfertőzheti őket is, stb.

    VálaszTörlés