2009. október 29., csütörtök

Holokauszt-tagadók

A héten a Híradóban: 100-ból 12 magyar tagadja a holokauszt megtörténtét. Ausztriában ezért 20 év börtön adható, nálunk talán hamarosan állami kitüntetés is járhat érte.

4 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó kis bejegyzés, gratulálok hozzá. Lehetne róla nap hosszat beszélgetni, de megpróbálom pár mondatban összefoglalni a véleményemet.
    Pontos számadatokat nem tudunk, de igazából nem is ez a lényeg. A mostani jelen állapot nem túl rózsás, mert egy új fajta eszmerendszer jött létre, ami teljesen eluralkodott a magyar társadalomban. Szinte kisértetiesen újra beigazolódnak a régi állításaim, miszerint a történelem ismétli önmagát. Gondolhatnánk a 20. századi zsidótörvényekre és az azzal járó súlyos intézkedésekre, a magyar társadalmon belüli visszásságokra, az új eszmék kialakulására. Most ugyanígy, egyes csoportosulások a társadalmi elégedetlenséget kihasználva, a kormány megbuktatásáért vívott harcban, csendesen háborút indítanak a Magyarországon élő kisebbségek ellen. Ez az egész folyamat rendkívül összetett dolog, de magában hordozza azt is, amit már oly sokszor hallhattunk, hogy agymosás.
    Az ember könnyedén megvezethető, ha az ő érdekei előtérbe kerülnek., és ilyenkor mindenen és mindenkin képes keresztülmenni.
    Ugyanúgy ahogy régen a zsidóságot hibáztatták a háború kirobbanása miatt, úgy hibáztatják ma a romákat az ország nehéz gazdasági helyzete miatt.
    Egyre nagyobb a gyűlölet, a viszály, ennek hatására pedig teljesen átformálódik az emberek tudata. Sokan nem foglalkoznak a történelemmel, mert a mai jelen állapot sem érdekli őket. Vannak olyanok, akik azt állítják, hogy minden egyes politikai rendszerben más és másképp oktatták a történelmet, hogy félrevezették az embereket, és ebben nagyon sok igazság is van. Ebből pedig arra tudok következtetni, hogy a mai embereknek nincs egy egységes történelemszemlélete. Így könnyedén lelehet tagadni azt, ami egykor megtörtént. Különböző új ideológiák bevezetésével pedig könnyen meg lehet vezetni az embereket.
    Ha Hitlernek sikerült elérnie, hogy kiírtsák az örményeket, és bele tudta beszélni az emberek fejébe, hogy Örményország soha sem létezett akkor most könnyedén lelehet tagadni a holokausztot. Ez a nagy valóság, de mindig csak a politikai hatalom eszköze, hogy miképpen formálja az emberiséget.

    VálaszTörlés
  2. Ki távolított el és mit?
    Látom megint vannak akik szeretne játszadozni

    VálaszTörlés
  3. Az eltávolításról: egy barátom, aki már az egyik posztomat "leelsőzte", egy másik blogon uralkodó divat szerint, ezt is "lelesőzte", hogy jelezze, ő olvasta először. Úgyhogy ezt a másodikat kitöröltem, mert akaratlanul is viccet csinálna a témából. Ne légy paranoid anélkül is üldöznek! :)))

    A lényegre térve. Igazad van mindenben!
    Csak annyit teszek most hozzá, hogy kényelmesebb letagadni azt, amivel nem akarunk szembenézni, amiért nem akarunk felelősséget vállalni. Mert akkor azért se kell felelősséget vállalni, ha újra megtörténik. És ha éppen elkövetők nem is vagyunk, hallgatással, tagadással támogatjuk a cselekvőket... (Ez az élet más területeire is igaz, szerintem.)

    VálaszTörlés
  4. Mindig van lehetőségünk másképp is cselekedni, csak ahhoz az embernek elég elszántnak kell lennie, késztetést kell éreznie rá. Ez is egy belülről jövő érzés, amit nem lehet megtagadni, mert a lelkiismeretünk nem engedi. Majd jövőre kiadunk egy könyvet, ami nagyot fog ütni, mert nem félünk az igazságtól, és akkor majd kiderülnek olyan dolgok, amit az ember legszívesebben elkerülne vagy tudomást sem venne róla.

    VálaszTörlés